БСП няма да подкрепи програмата на Продължаваме промяната, но ще води конструктивен

...
БСП няма да подкрепи програмата на Продължаваме промяната, но ще води конструктивен
Коментари Харесай

Опит за кабинет: Денков покани партиите, половината отказаха

БСП няма да поддържа програмата на " Продължаваме промяната ", но ще води градивен разговор за сформиране на постоянно държавно управление в границите на 48-ото Народно събрание. Това разгласи Кристиан Вигенин от левицата по време на срещата, проведена от Политическа партия. 

На срещата от партията показаха плана си, който включва четири национални политики. Целта бе политиците да обсъдят доколко имат подготвеност да го поддържат. Това анонсира по-рано денем претендентът за министър-председател на " Продължаваме промяната " акад. Николай Денков, откакто получи втория мандат за сформиране на кабинет от президента Румен Радев. 

На срещата пристигнаха от „ Демократична България “, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Български напредък “. Въпреки отправената покана, от ГЕРБ и Движение за права и свободи не се причислиха. От „ Възраждане “ също няма представители на срещата.

По-рано денем акад. Денков се обърна към политическите си съперници: " ГЕРБ и Движение за права и свободи ги каним още веднъж. Това е последният миг, в който те могат да дойдат, да кажат техните съображения. Ако имат оферти за промени и те са допустими за другите участници в срещата ", добави той. 

 

По мотив първата среща предходната година, на която ГЕРБ и Движение за права и свободи напуснаха залата, Денков разяснява: " Първата среща бих споделил, че беше много прочувствена. Аз съм я не запомнил към този момент. Това значи, че аз се интересувам от това какво може да се направи за бъдещето. Не ме интересуват дребнавите обиди. Аз съм надрасъл от дълго време това равнище ", безапелационен беше Денков.

" Формулата на кабинета ще бъде със сериозна политическа поддръжка. До момента с никоя политическа мощ не сме обсъждали никакви имена. Дори и с Демократична България. Давали сме образци по медиите кои бихме се радвали да се включат. Ако стартираме да приказваме за имена, то тогава диалогът ще се измести от това, което считаме за най-важно ". Така Денков отговори на въпрос дали са обсъждани с други партии възможни министерски постове.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР